13.08.2023 г., 15:37 ч.

Дали някога ще поискам? 

  Поезия » Свободен стих, Друга
165 1 0

Питам се...

 

дали някога ще поискам да целувам отново,
да целувам наистина,
не само веднъж,
а дълго, продължително, до живот,
до когато започнат да се сливат изгреви и залези,
а нощта се превърне в един страстен апостроф, 
с нежност сладка и неустоима, близка до предателство,
сякаш това желание да потънеш в нечия друга същност е
единственото, което те оставя да принадлежиш на себе си,
когато се размият всички граници
и ти му се отдаваш, отдаваш, отдаваш...

 

Дали някога ще поискам да се погубя отново
като призная върховенството на любовта,
въплътена в един определен човек,
да обединя могъществото си с неговото,
за да добавим нова красота към великолепието на този свят,
да бъдем цялостни, ефирни, непобедими,
да бъдат сълзите ни от радост, радост, радост...

 

докато не ни победи смъртта
и остане само тази помитаща, позната, предана болка
на загубата. 

 

Дали някога ще поискам?
 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??