2.01.2022 г., 22:39 ч.

Дали ще понесеш? 

  Поезия » Любовна
274 1 1

Навярно дотежавам на душата ти.

(Аз сам на себе си съм вповече.)

Побирам повече тъга,

наред със цялата си обич.

Не се изтрива минало със гума,

напълнило се с разни настроения,

със мисли и със вятърните думи,

които си вмених за въжделения...

Не знам на празнотата ти, обема. 

(Преливам от поройни дъждове) 

Сълзите ми са тихи, но заемат 

буквално, дълбините на море... 

Изобщо, ти дали ще понесеш 

стихийните ми бури и мъгли? 

Покоят си дали ще ми дадеш, 

или ще ни разделят тишини?... 

И жлъчно недоверие, и болка, 

и белези от рани, разрушителни... 

Наистина ще ти залипсвам толкова, 

ако от себе си ме пуснеш. Задължително! 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стилът ти е толкова отличителен, Дани, че всеки който се е докосвал поне веднъж до твоето творчество, би те разпознал и без името. Харесвам стиховете ти, въпреки тъгата!
Предложения
: ??:??