7.09.2019 г., 18:38 ч.

*** 

  Поезия » Бели стихове
1018 3 1

Като бързи пътници

се качваме във влаковете бързи

на годините.

И все забравяме в купето

среща есенна, книга недочетена,

поглед, обещаващ, но несбъднат сън.

Слизаме на гари непознати,

но очаквани,

а времето прикача някой нов вагон.

И не спираме, пътуваме,

менят се бял сезон

със летен зной,

дъжд закъснял

със минзухари,

докато стигне влакът

до последния завой.

                                            1983 г.

© Милена Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??