6.05.2017 г., 13:23 ч.

Децата на времето 

  Поезия » Друга
333 1 0

           Забравата е дъщеря на Времето

           а Споменът е нейно братче.

           Баща им – Младият живот,

           отдавна ги напусна.

 

           Остави ги на Времето,

           самó за своите чеда да мисли.

 

           Годините, сестрите нейни,

           помагаха в радост и беда.

           Братовчедите – Месецът и Дните,

           се грижеха, като за свои деца.

 

           Така пораснаха безгрижни

            и братче, и сестра,

            оставили назад, далече

            лика на своя мил баща.

 

           Пловдив

           2014 г.

© Хари Спасов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??