Забравата е дъщеря на Времето
а Споменът е нейно братче.
Баща им – Младият живот,
отдавна ги напусна.
Остави ги на Времето,
самó за своите чеда да мисли.
Годините, сестрите нейни,
помагаха в радост и беда.
Братовчедите – Месецът и Дните,
се грижеха, като за свои деца.
Така пораснаха безгрижни
и братче, и сестра,
оставили назад, далече
лика на своя мил баща.
Пловдив
2014 г.
© Хари Спасов All rights reserved.