6.09.2018 г., 23:40 ч.

Демонът 

  Поезия » Друга
444 0 0

Демонът в къщата ти влезе през комина,

сгушен е в ъгъла, ей там.

Черната му сянка днес не те отмина

и ще си тръгне ли, не знам.

 

Тихичко се скрива в твоя дреха,

погледът му е във твоя отразен,

не намираш ти утеха,

превръщаш се в съвсем незащитен.

 

И ненадейно те пронизва хлад,

смътни думи през сълзите сричаш

и лекичко напускаш тоя свят,

без да си разбрал, че го обичаш.

 

И мисъл една преминава почти,

не вярваш ли, че демонът си ти?

 

© Тифа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??