5.03.2016 г., 19:55 ч.

Ден за обичане 

  Поезия » Друга
1043 3 18

Обърках ти посланията, Боже,
а исках да осмисля
всеки миг.

Усещам как сърби във тази кожа,
която лъжех се,

че ми принадлежи..

А тя - под наем.
Кожица - до време.
Прекрачиш я - светът различен, чужд.
Остава трудността да се приемеш
и тайно мислиш - всичко е на уж...

Стъписана - проглеждаш - вън синее!...
напук на всичко даже не вали!
Стисни очи, за да не ослепееш.
Проглеждането винаги боли.

На пролет си попаднала.
Късметче! Сега ще лудне вишнев 
водопад.
Светът скован в зелено ще разлисти,
дано разпука в твоята душа.

Започвай да се учиш
пак да сричаш -
ще го изучиш този клинопис!
Че днеска е денят ти за обичане.

И в новата ти кожа
не сърби.
 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??