20.11.2011 г., 16:15 ч.

Детето рисува 

  Поезия
1469 0 21

 

                    — На малката Марта

 

Детето рисува със цветни боички.

Зелено – за роклята, жълто – косата.

Очички наливат живот във очички,

устата замълвя беззвучно устата.

 

И всяко петно е печат от сърцето.

Туп-туп... Разтуптяват се светлите краски.

Детето ги гледа и бърчи нослето,

а нейде в душата му чудото расне.

 

Детето рисува крила на детето.

Измислени, мисля си – няма такива.

Но после му виждам гърбеца, където

две чудни крила се разтварят и свиват.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??