12.12.2010 г., 21:27 ч.

Дилема 

  Поезия » Оди и поеми
641 0 1

Ако раят не е крайна спирка, а само междинна пътека,
осеяна с нежни рози и благоуханна тръстика,
водеща право към дебрите на ада,

би ли поел по нея ти?
Би ли си спомнял за златните поля на есенната ръж,
би ли копнял отново за едри капки летен дъжд,
би ли се радвал с невинни очи,
би ли сънувал цветни мечти?
Би ли обичал с душа на дете,
или би мразил от дън сърце?

 

© Василена Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??