18.04.2008 г., 9:57 ч.

Дилемата на моето Аз 

  Поезия » Философска
652 0 7

     Дилемата на моето Аз

Докосвам отвъдното...

и вратите разтваря ми Рая -

как да се гмурна - в толкова много добро?

Мечтаех несбъднато,

реех се в зная - не зная,

питах - дали съм от Адам ребро?

Търсих богини, търсих мечти,

питах се - как ли живее се там,

бягах от истини, бягах от Рая,

тръгвах след всяко грешно листо...

После се спуснах надолу...

и пареше там... и димеше...

всичко от пепел, от грях изтъкано,

душите се гърчеха - Ад беше!!!

Тръгнах си бавно...

Тялото искаше - щеше

да се зарови в своя копнеж...

то бе познало греха си

и нямаше други обрати,

то теглеше бавно натам!

Но Бог ме повика!

И мълком зачаках...

къде да потегля - не знам!

Обичам душата... и тялото свое...

А Бог ми прошепна:

"Грешнице!...Ти си моя!..."

 

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??