7.02.2012 г., 22:39 ч.

Димитровден 

  Поезия » Гражданска
589 0 2

Димитровден

 

Димитровден. Голям ден за разплата.

Сменяват се ратаи и платци...

Природата рисува по гората,

а ние палим свещи  на светци.

 

Дошло е време да се разберем...

Да си претеглим земните  дела.

За миг след  тичането си да спрем...

И после пак да махаме с крила...

 

Избутахме сегашната година.

Прибрахме где що можехме у нас.

О, слава Богу, Злото ни отмина.

И днес чакаме отново своя  час!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??