26.07.2020 г., 22:25 ч.

Див петел 

  Поезия
516 0 2

Като ударя по масата,

Чиниите стават на парчета.

Като обърна с шут стола,

Всички се свиват в кьошето.

 

Като изпия три бързи ракии,

Никой не може да ми се опре.

По-голямо от мене е само шишето.

Пред него само свалям си каскета.

 

Като ударя с юмрук по масата,

Падат портерите от стените.

Гледат ме през счупени стъкла

Пожълтелите очи на дедите ми.

 

Мразя се всеки път, когато

Шишето се оказва по-силно от мен.

Когато прикривам страховете си

Зад осанката на див петел.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Алкохолът всъщност е голяма мъка...
  • Човешкият род в голяма степен е загубил способността си за комуникация и нормално общуване и умствено спи редом с добитъка, който незаслужено определяме като по- низша класа.
Предложения
: ??:??