15.07.2014 г., 11:17 ч.  

Дивна хубост 

  Поезия » Любовна
950 0 33

Угасва бавно летен ден

Лескова се е сгушила в прегръдка на небето.

И тази дивна хубост е пред мен,

а долу вече спи полето.

До мен е прелестна жена

родена под звездите.

Усещам поглед влюбен

и ароматен, билков дъх

изпълва ми гърдите.

Дали това е само сън,

дали и аз мечтая да летя с орлите?

Е, все едно...

душата ми дори в плен

струи щастлива през очите.

Земята тука бавно се върти,

но устремено е сърцето.

Погалвам нежно с ласкава ръка

жена, която на Лескова е детето.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??