Аз съм по-черен от нощта,
аз съм ангелът и дяволът,
аз съм вятър и мъгла,
аз съм призракът и сянката,
ако ме видиш ти, очаквай непознати светлини,
и не само на небето,
а и подир земята,
когато падне мрак
и нощ настане,
тогава дребни хора плъзват,
сякаш от моравата зелена.
Тогава ти не се плаши,
а кажи: "Здравей, прекрасно утро!".
© Иван Стоилов Всички права запазени