29.04.2014 г., 12:51 ч.

Днешните български политици 

  Поезия » Гражданска
391 1 4

 

И те са хора – също като нас.

Но вече почнах и да се съмнявам.

Май в нещо друго се превъплъщават

когато се докопат те до власт.

 

В мига, във който се усетят ВИП,

сигнална лампа сякаш в тях се включва

и непредотвратимото се случва,

те имат вече нов, „модерен” чип...

 

В тях всичко се променя: поглед, глас,

походка, маниери, поведение

и движейки се в нови измерения

премахват всяка прилика със нас...

 

Те нямат вече собствен автограф,

защото се превръщат в чужда сянка,

във гайка върху болт, в крепежна планка,

в тире от алинея в параграф...

 

И въпреки, че имат своя сан

от тях де факто нищо не зависи.

Нещата се решават зад кулиси

а те са само нужен параван...

 

Така и досега не проумях

защо властта променя всяка личност?!

Защо човек загубва автентичност?

Дали защото вече го е страх

 

от риска да загуби своя пост

когато отстоява свое мнение?!

Не знам защо. И нямам обяснение.

А отговорът сигурно е прост.

 

Навярно политиците у нас

са хора от особена порода,

забравили, че всъщност за народа

и пак от него имат тази власт!

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Диагнозата е точна, но за съжаление медикаментозно лечение няма. Само ампутация би помогнала. Временно... И - отново омагьосан кръг.
  • Поздрав за стиха!
    И динозаврите са били особена порода, но
    отдавна са изчезнали...
  • Търпимостта на БЪЛГАРИНА е пословична...ЗАТУЙ.
  • Защото сит на гладен не вярва...
Предложения
: ??:??