Пиеш до дъно и стигаш върха,
смелост извира от чашата тънка.
Медна камбана в главата ти звънка,
трудно удържаш крака по твърдта.
Жадното гърло погълна нощта,
мракът изпълни докрай всяка ниша.
Плаче без сълзи, проклинайки диша
смутната сянка и гасне свещта.
Криеш последното късче вина,
сипваш неистина в празна бутилка.
Бъркаш коктейла с упойваща билка,
плащаш нелепа несметна цена.
© Светличка Всички права запазени