13.09.2021 г., 14:26 ч.

До колено 

  Поезия » Философска, Гражданска
415 2 8

Погледна ли творбата Си отблизо?
Ликът е Твой – духът – несъвършен е.
Дарявай, каза втората си риза
и нямай божества, а само мене!

 

Дали съдба е, мъст, или закана,
или чертогът Ти недостижим е?
Каква ти риза – кожата одрана –
мълвят сираци светлото Ти име.

 

Башибозук е, Боже и по-страшно!
И бирник е, до бирник – Сатаната,
с души пирува. А скрижали прашни,
измерват на невинните вината.

 

Щом скакалците вече си Ги пратил,
потоп не бе, а сто годишна суша...
Ако Те има – нейде, зад дъгата –
помагай, че до гуша и над гуша,

 

дойдоха ни. В опосканата нива.
И Ти очи отвръщаш, отегчено.
Видяло се е – мор ще ни затрива,
а що остане – алчност – до колено...
 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??