4.04.2006 г., 13:56 ч.

До пропастта и свободата 

  Поезия
907 0 2

До пропастта и свободата

били сме винаги на крачка.

Живот ли е реката

или в живота сме играчки?

 Безименното утре обещава

как настоящето ни смазва.

Говори ме, мечтаейки за слава,

за плява, грим и протоплазма.

В конферентни конференции

пред кофите на кофти сутрини,

самите ние сме инерции,

отвънка цели, а отвътре - срутени.

             Мечтаейки в плеядите от плява

              берем бостана на живота.

              Животът е река такава,

              в която имаш лодка - нямаш котва.

Разстроени от разстояния,

разстиламе се върху другите,

върху божествени съзнания - 

спечелвайки, все нещо губиме.

     Изхарчени отвътре, невредими

     пред другите далечно-близки,

     откриваме във фризерите зими

      и от емоциите си огризки.

До пропастта и свободата

били сме винаги на крачка.

В избора ни е съдбата -

дали сме хищник или плячка.

 

© Мария Чомакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотен стил!
  • До пропастта и свободата
    били сме винаги на крачка.
    Живот ли е реката
    или в живота сме играчки?

    този стих много ме трогна и определено това е реалността...винаги сме на ръба на пропастта,на крачка от нея...но ако тази пропаст я няма за какво ще се борим по нататък? 6
Предложения
: ??:??