Нощта застила
Сатенени чаршафи
Без луна и без звезди
Дъждът излива
Пълни чаши
И тихичко барабани
Земята пие зажадняла
Под звуците на песента
От мъка овдовяла...
Небето цяло се изля
Вятърът пиян притихна
Нощта облича в сатен
И тихо се усмихва
Небето и земята са в плен
До пукването на зората
Щом блеснат белите лъчи
Ще живне пак земята...
Отново ще се възроди
© Любомир Деничин Всички права запазени
Поздрави!