13.05.2011 г., 20:46 ч.

До сетен дъх ще те обичам 

  Поезия » Гражданска
504 1 2

 

 

Земя свещена, скъпа моя родна,

на картата световна - малко петънце,

за мене си огромна,

неизбродна,

да те прегърна искам с двете си ръце!

 

В страни различни бях, света обходих,

какво ли не видях, какви не чудеса.

Но никъде ги няма

твойте рози

и нийде не видях по-ведри небеса!

 

Аз БЪЛГАРКА със гордост се наричам

и тъй щастлива съм, че в тебе се родих!

До сетен дъх, земя,

ще те обичам!

На тебе посвещавам своя нежен стих!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
    великолепен стих..
    почувствах се горда и щастлива..
  • Моля модераторите да не грешат ! Това е първият ми коментар на това стихотворение. И той е : Съвременна класика ! Възхитен съм !
Предложения
: ??:??