19.06.2020 г., 6:03 ч.

Дотогава оставам си ялова 

  Поезия » Друга
456 11 10

Полетели копнежи към Слънцето
за косите ме дърпат нарочно.
Всеки косъм в неясното бъдеще
се страхува от следващо робство.


Неподрéдени кичури гласност
изговарят небето на части.
Под крилата на палави дракони
затаяват дъх огнени страсти.


А домът на безкрайното синьо
е безстрастен и няма опора...
ни корона, макар невидима,
на дърво, обещаващо отдих.


Щом простя субективност на драмите
и проходя шахматно на сцената
като кон... офицера забравил,
ще играя на "мат" със вселената.


Дотогава оставам си ялова
и се любя предимно със сънища,
във които Икар ме погалва
със копнежа наивен по Слънцето.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??