„…Да излекуваме раната в душата на някой с добра дума е най-хубавото нещо, което можем да направим за него…”
Диана Стефанова - Писател
Като есенно ято, готово за полет,
подреждат се думите върху белия лист,
боричкат се, скачат, на високо говорят
и накрая събират се в един порив чист.
Как искам, думи бели, като спасители,
да превързвате рани, криле да дарявате,
на тъга и униние да сте благи лечители,
ръка протегната на паднал да подавате,
на самотник в лош час на портата да хлопнете,
от вашата сила надалеч страховете да бягат,
ранени сърца със любовта си да стопляте,
да сте гръб силен за онези, които страдат.
Летете, думи добри, сестрици на вятъра,
толкова нужни в един свят бездушен, жесток,
със силата своя наклонете везните към бялото,
изтрийте сълзите, върнете вярата в доброто.
14.10.2024 г.
Дейна.1
© Д.П. Всички права запазени