24.11.2023 г., 14:27 ч.

Добрите неща в света са вечни 

  Поезия » За деца, Философска, Друга
379 7 10

Аз съм Мишато супер герой

имам хиляди идеи безброй.

Слагам маската на Трикси

мога да помогна на всички.

 

Ще занеса в градината на всички деца

пакетчета с лакомства и шоколад.

С песни ще стоплям техните сърца

и с усмивки лицата ни ще горят.

 

Помощ ще дам на червения кръст,

искам всички на доброта да се научат.

Хора и деца страдат и гладуват,

с надежда за топлина жадуват.

 

Днес ще събера супер сили 

и ще помогна на животните мили.

Те стопани за жалост нямат

със тъжни очи помощ чакат.

 

Ще помагам на възрастни хора

да съм техния и незабравим адет

и с мама, тате вече няма да споря,

а те повече няма да ме накажат.

 

И винаги ще раздавам с усмивки,

с любов, с доброта и със сърдечност,

знам аз и научих за истина такава –

добрите неща в света са вечни.

Автор: Виктория Милчева

 

24.11.23г.

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако имахме супер сили, какво ли бихме променили? »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??