29.10.2017 г., 0:41 ч.

Добряк 

  Поезия » Свободен стих
429 2 5

Вече да  си добър е много трудно
добър да си е вече старомодно

С човещината си засягаш снобите
добър да си ... обиждаш им  ''особите''

 

Добряка вечно е шутиран

обществото болно го изисква

от пингвините с костюмите и

от бирници безжалостни 

притиснат.

------

Но дори добрякът има нерви!

.. пистолетите са вече - евтини!..

Сабя ще запаше сиромаха!

котенцето за последно ще целуне!

на гробаря ще плати 

след това да си 

го закопае!

 

Тъмната страна ще си покаже!

Лошите подобаващо ще ги накаже!

 

Безславно ще умре ЧОВЕКА.

и  покоя ще намери вечен!

знае, че поне  във гроба

там!.

ще бъде 

себе си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??