25.05.2011 г., 10:31 ч.

Докато стана тишина 

  Поезия » Любовна
1266 0 24

С теб съм.Но на гара.Идва влак.

Ръката ти нехайно се изхлузва.

Примрялата от допира ѝ длан

в мига увисна: празна, топла, гузна.

 

Изгубих ключа, с който те отварях.

Отнесе вятър общата ни глътка

и с думите ти само разговарям:

тъй свиден, още топъл е брегът им.

 

Ще свикна ли с приятелското: "Чакам те!"?

Покана за кафе да е "Ела!"

ще идвам. Докато пътуват влакове.

Или докато стана тишина.

 

© Цонка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??