Какво съм аз - разтворена прашинка
във твоя свят с измислени картини,
където всеки усет носи снимка
на някога погребани руини.
Където любовта ми е ненужна,
защото крие мириса на вечност,
на тебе друга сила ти е нужна,
онази – мимолетното-човечна.
Какво съм аз - дете или жената,
която ти пожертва, за да дишам -
дари ми с много болка свободата,
но аз не се откъсвам... а те пиша.
И всеки ред е празен като пепел,
във прашното душата ми възкръсва,
родена от смъртта на световете,
в които не решихме да се пръснем.
Звездите ни отдавна не изгряват,
но споменът за тях е още буден
и знам, че краят скоро наближава,
и ние с тебе вече... ще сме други.
© Деси Всички права запазени