1.07.2005 г., 19:38 ч.

Душа 

  Поезия
909 0 4
 

Открита, спонтанна, първична

е мойта душа поетична.

 

Тя носи със себе си сила

която със нежност на свила

докосва се с трепет до листа

със свойта магия лъчиста.

 

Тя има енергия жива,

която злото убива

и пламва във огън когато

я  парне горещото лято.

 

Тя пази  във себе си дните

които сънува в мечтите

и тихо угасва в нощта

когато заспива света.

 

Тя буди се сутрин във мен,

пленена от новия ден

и двете със нея творим

уловили мига си любим.

 

Красива, добра, романтична

е мойта душа поетична.

 

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Супер
  • много е сладко. само на едно място не се е получило както трябва:
    Тя има енергия жива,
    която злото убива
    принципно 1 сричка по-малко не е фатално, но на фона на останалата част изпъква...
  • Добро е...много
  • Много е добро имаш талант
Предложения
: ??:??