Как да ме откриеш като няма
в тялото ми никаква душа?
Тя на дъното на Океана
в мидените перли се побра.
Плува волна, истински открила
хилядите морски чудеса.
А пред теб не тяло е – плашило,
само тъжна кукла без душа.
Те се бият, вечно са в раздели,
тялото в окови да държи
иска пак душата! Тя спечели!
В мидените перли съм, помни...
© Данаил Таков Всички права запазени