22.07.2011 г., 18:48 ч.

Душата ми те търси 

  Поезия » Друга
649 0 3

 

На Дамян Дамянов

 

 

Поете, защо от света си отиде?

Със твоята смърт нещо скърши се в мен.

Чета, препрочитам пак

твоите книги,

но пуст е без тебе светът и студен.

 

Знам, няма тук вечност и всички сме смъртни,

а как ме боли, мисълта те зове.

Душата ми смутна в отвъдно

те търси

и в твойте човечни, добри стихове.

 

Остави след себе си път, не пътека,

да мога по него и аз да вървя.

Да нося и аз свойта участ нелека.

Със дух да летя - щом си нямам крила.

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??