14.05.2017 г., 22:31 ч.

Два реда 

  Поезия » Друга
492 1 2

Прекалено бързо живея.

Нямам време дори за поезия.

А в небето просто си грее,

едно слънце – да се обесиш.

Дните са въртележка –

желания непостигнати

и понякога става тежко,

дори да бъда усмихната.

Много здраве на всички завистници,

продъпжавам да пиша рими,

да не вземете да се замислите

за бъдеще необозримо.

Прекалено бавно минава ми

всяко чувство за слабост.

Добре, че ви има приятели,

да ми носите радост.

Прекалено бързо живеем,

а животът е толкова кратък –

двата реда, които да сложим

на надгробния камък.

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е! Много вярно си го фокусирала...
  • Браво, Мариета! Усмихнатата философия на ежедневието, което ни поднасяш с ненатрапчива ирония е изпитание за всеки от нас.Поантата е убедителна и заковава всичко останало.Поздрав за написаното!😅
Предложения
: ??:??