Много е трудно тепърва да се свиква,
с нрави и бит на друг да се привиква.
Различно живота живял си е всеки,
сам си е крачил по свойте пътеки.
Ще бъде трудно, докато пасне,
но нали идеята е взаимно щастие?
Двамата трябва да правят отстъпки,
да се откажат от стари постъпки.
Кой ставал рано, кой пък по-късно.
Къде е оставял бельото си мръсно?
Много въпроси ще бъдат решени
между пералня, корито, легени.
Ще бъде трудно през първите дни,
но после проблемът ще се реши.
Животът си тръгва пак в коловоза,
след кратък акт на метаморфоза.
След вечеря той вестника чете,
а тя гоблена шие или пък плете.
Важно е, че има с кого да поговорят,
тема да обсъдят, за друга да поспорят.
Омръзва да се пие мълчана вода,
хора се събират заради това
да има със кого да си продумат дума.
Самотата е по-коварна даже и от чума.
© Нели Всички права запазени