Jul 18, 2007, 11:53 PM

Двама 

  Poetry
663 1 7
 


Много е трудно тепърва да се свиква,

с нрави и бит на друг да се привиква.

Различно живота живял си е всеки,

сам си е крачил по свойте пътеки.

Ще бъде трудно,  докато пасне,

но нали идеята е взаимно щастие?

Двамата трябва да правят отстъпки,

да се откажат от стари постъпки.

Кой ставал рано, кой пък по-късно.

Къде е оставял бельото си мръсно?

Много въпроси ще бъдат решени

между пералня, корито, легени.

Ще бъде трудно през първите дни,

но после проблемът ще се реши.

Животът си тръгва пак в коловоза,

след кратък акт на метаморфоза.

След вечеря той  вестника чете,

а тя гоблена  шие или пък плете.

Важно е, че има с кого да поговорят,

тема да обсъдят, за друга да поспорят.

Омръзва да се пие мълчана вода,

хора се събират заради това

да има със кого да си продумат дума.

Самотата е по-коварна даже и от чума.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • благодаря за коментара Вили!
  • трудно е Нели,но иманно това напасване,преди нещата да потръгнат в коловоз,ни дава да разберем дали изобщо нещата може да потръгнат,или ще излезнат извън коловоза - именно и тази част е най интересна и предизвикателна,нали? Поздрави и усмивки от мен!
  • благодаря момичета!И на вас поздрави и пожелания!
  • Дано, героинята си ти.Радвам се за теб и те поздравявам !
  • Колко си права,Нел!Хареса ми
  • Поздрав,Нели!
  • Права си!
    Поздрав!
Random works
: ??:??