12.08.2021 г., 8:23 ч.

Двамата с теб 

  Поезия » Друга
699 2 6

На земята с тебе двамата,

създавахме денят

и всяка негова минута.

Сами си го сглобявахме

с радостен вик

и усмивка в скута залутана.

 

Ние си изградихме Рая,

със сърце лумнало от обич,

със загрубели, напукани ръце,

на трон издигнахме

семейното си ложе.

 

Ние вярвахме в човешкия

си ден, в Рая от нас отсъден,

в любовта между тебе и мен,

сбъднала се, осъществена

и от смъртта предадена!

 

Ала в тази августовска  утрин

с дъх на рози и жасмин,

в пламналите мои сетива,

остра болка, стара сила

в мен събуди...

 

Загледана в безкрайната синева,

образът ти ясно различавам,

махам ти нежно със ръка,

теб обичам и те обожавам!

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??