17.02.2018 г., 2:03 ч.

Две 

  Поезия » Свободен стих, Друга
263 0 0

пикантна ли е храната? 
пикантна ли е душата? 
или е постна манджа
без сол и цветя? 

 

храмът завършен ли е вече? 
изписани ли са всички имена?

 

как е да сложа ли мъничко захар? 
или все още боли?

 

кръвта циркулира ли човече? 
или са ръждясали страстиевите тръби? 

 

чувстваш ли? логика ли рече? 
май философия от там струи

 

отпусни се, повярвай
ей сега ще изгреят звезди

 

там драсни, не спестявай боите
мечтите летят ли навред? 

 

любов? към какво си обречен
разумът те води напред 

© Всемнелюб Всички права запазени

разни странности

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??