2.07.2019 г., 20:49 ч.

Дъга 

  Поезия » Пейзажна
369 0 0

Дъждовни капки. Слънчев лъч.
Дъга. Многоцветна красота.

Червеното със цвят на мак. Червено е и виното пенливо.
Агресия, любов и страст. Цвят свещен на огъня и на любовта.
Желания неосъществени. Цвят – рубин.

 

Оранжево. Слънчогледите в полето
Цветът на изгрева и залеза.
Цвят величие и красота. Цвят нирвана и магия.
Житейска мъдрост, eсен. Свобода и вдъхновение.
Енергия и позитивизъм.
Радост, свобода, топлина и магнетизъм.

 

Жълто. Минзухар.
Божественото жълто. Символът на Слънцето.
Надежда, радост, оптимизъм.
Слънце, пясък, есенни листа.
А на нашата трапеза – тиква, банан, лимон.

 

Зелено. Природа, свежест, спокойствие.
Надежда, младост, здраве, мир.
Оптимизъм, изобилие. Хармония в душата.
Изумруд и нефрит.

 

Синьо. Сини са метличините в полето.
Духовност, истина, доверие.
Студ, прохлада, меланхолия.
Цветът на небето, океана и морето.

 

Индиго. Цветът на бурната вода.
Зима. Спокойствие и чистота.

 

Виолетово. Цвят на орхидеите и ириса.
Тайственност и недостъпност.
Духовност, мистика, магия.
Вяра, тайнственност, аристократизъм.

 

Седем цвятя в цветната магия.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??