21.05.2015 г., 0:56 ч.

Дъжд 

  Поезия » Друга
818 0 15

Вървя сама и бавно под дъжда,

студени капки галят ми лицето

навън отново спуска се нощта

и тъмнина обвива пак сърцето.

 

Спокойно е, и тъмно... красота!

Дъждът нашепва само тихо в мрака.

А мислите се реят в самота,

неможещи, неискащи да чакат.

 

В такава нощ обичам аз сама

със себе си пак лекичко да споря.

Какъв е смисълът изобщо? И кога?

С проблемите в живота да се боря.

 

Дъждът не спира! Мокра и в студа,

усмихвам се, към къщи се забързвам.

Да, струва си! Животът е игра,

и с него сме завинаги обвързани!

 

© Радка Горанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??