23.02.2020 г., 23:27 ч.

Дъждовен акварел 

  Поезия » Философска
662 4 9

 

Под дъжда, три старици продават цветя.

Разговарят по навик. За близки починали,

за цената на хляба, за ланския сняг,

за проблеми, които с децата си имат.

 

Не обръщат внимание на студа.

Поразтриват си дланите, да ги затоплят.

Като в самодивско хоро под дъжда,

със крака несъзнателно, бавно потропват.

 

Със беззъби усмивки си правят реклама.

Пооправят цветята във кофите. Милват ги.

И от техния свеж, ароматен нектар

събират мед да си подслаждат зимата…

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??