1.04.2018 г., 14:19 ч.

Дъждовно 

  Поезия » Друга
778 11 11

Облачно време. Кръгла луна

скита в небето безвездно.

Някъде спи на топло денят.

Някой завил го е с нежност.

 

Къс тишина обвива града,

вятърът само я реже.

Думата търси. Нейното "да"

крие дъждовната тежест.

 

Плисва дъждът и дълго сълзи,

покриви прашни измива.

По булеварди после пълзи

с ледена хищност, проливен.

 

Жълто такси е спряло само́

в обезлюдена пиаца.

Спомня си нещо. Воден подмол

лъже го с минали знаци.

 

Пуска си песен с тъжен рефрен.

Тази нощ нещо се спуква.

Може би в него, може би в мен

свива дъждовна пролука.

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??