Докато отлитат и долитат птиците,
докато листата пронижат кората на дървото
и паднат патинирано овехтели,
докато щурците притегнат струните на крилата си
и протрита, струната се изгуби
между шпагите на тревите,
докато луната избяга от слънцето
и любовно после го сподири,
и вселената се завърти около себе си,
един мъж, облакътен на вятъра,
очаква жената да извади
от мидата на сърцето си
бисера.
© Boyana Всички права запазени