30.01.2016 г., 10:43 ч.

Държавен цирк 

  Поезия » Гражданска
222 0 2

За кой ли път се аз изказвам,

че ходенето ни не е във крак.

И за пореден път показвам,

че имам във душата тежък мрак.

Че тежко още се живее

във мафиотската и днес мъгла.

На всяка кота се дивее

и там се раждат всякакви тегла.

И уж "напред" се движим някак,

а си стоим на същото место.

И затъпяваме си всякак,

че не узрява новото тесто.

Брашното ни е още черно

и слаба ни е днешната мая.

Ще страдаме неимоверно

и още ще гладуваме бая.

Със тази сбъркана управа,

със тази калпав изборен закон,

тепърва чака ни разправа

на този циркаджийски небосклон.

 

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Мисана!
    Благодаря, Лейди!
    Желая Ви хубав ден и творчески вдъхновения!!
  • "Ако от изборите в тази страна зависеше нещо, отдавна биха ги забранили" - надпис върху художествената академия, единствено оцелял от почистването. Поздрав, Никола - самосезираш се за важни неща!
Предложения
: ??:??