23.05.2012 г., 20:40 ч.

Един мъж 

  Поезия
1661 2 23

Един мъж

всяка вечер ме чака.

Понякога трезвен.

По-често пиян.

Но единствено той

за мене е плакал.

И единствено той

без мене е сам.

Със сърце на поет

и душата на скитник.

Със ръце на художник

и нрав на скептик.

Много болка стаил мълчаливо в гърдите.

И живота понесъл с твърдостта на стоик.

Много години избутахме двама.

В нерадост и радост.

И ето ни тук.

Той е мойта награда и моята карма.

И в сърцето ми няма

място за друг.

Един мъж всяка вечер ме чака.

Понякога трезвен. По-често пиян.

Но единствено той е светулката в мрака

и пътеката вярна към божия храм.

Със сърце на поет и очи на мечтател.

Със ръце на развратник и душа на светец.

За него -

и враг, и приятел,

бих поела към кръста

със трънен венец.


03.05.2003 г.

р-т "Стеф"

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??