4.11.2016 г., 13:53 ч.  

Един нераздеееелен клас 

  Поезия » Свободен стих, Друга
569 1 3

Едно гладно чудовище,

кротко ръфащо

мрежата от неврони,

през която кой знае кога

са изпадали

ученическите ми спомени,

днес присъства на сбирката ни

 

и шокът е пълен.

 

Повечето – дебели. 

Някои и плешиви.

Със големи деца.

Или с бебета.

Или без.

Официални, излъскани.

Има и неглиже.

 

 

Един съдия-бивш министър;

друг един, пак съдия – емигрирал в Канада;

една митничарка;

собственичка на магазини за дрехи $

турска конфекция;

издирвач на длъжници;

програмистка от НОИ;

супер лъскав началник

на български клон, но на Лондонска фирма;

барман, в Щатите;

адвокати;

двама лекари;

преводачка от френски

(в делата срещу България в Страсбург);

и следовничка

на преподобния Муун.

Има умрели.

Има и в неизвестност.

 

Едно гладно чудовище

кротко е храносмелило

има-няма едни трийсетина човекогодини.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??