С прозрачно-розовата поза
наднича утро над брега.
Това не е ли тази роза,
която грее сред снега?
И облакът с небесна виза
небето бърше със памук.
Това не е ли бяла риза,
простряна горе на бамбук!
Узряла дюля е луната
и грее с жълта светлина.
Това не е ли тя - жената,
със шал от жълта пелена?
Накрая жълта нощ се спуска.
Умира свършващият ден
и календара той напуска,
във миналото нареден...
© Никола Апостолов Всички права запазени
Желая Ви хубав ден и Поздрави от мен!