2.12.2007 г., 8:38 ч.

Една детска площадка... 

  Поезия » Философска
768 0 4
 

Изоставена детска площадка...

Лепкави сенки и въздух студен...

Вятър пронизва люлките стари,

пазещи спомени за нечие детство,

за нечия радост, за нечий светъл ден...

 

Луната... потънала в своята кома тревожна,

с немощни пръсти плахо нарежда

парченцата спомени от пъзела сложен,

и търси отчяно едно парченце надежда...

 

Надежда, че детството не е легенда,

че не е просто приказка, разказана от непозната орисница,

 че го е имало, че го има в момента,

че не е страница, набързо прелистена...

 

И с тебе тук ще се завърнем...

Макар и за минута в полунощ,

назад към себе си път да потърсим

на най-чистото място, по най-тъжния път,

в най-студената нощ...

 

Дълбоко в душите си пазим магията

да бъдем деца, когато поискаме,

да искаме всичко и всичко да взимаме

без срам, без съвест, без жал и без рискове...

 

И ето - луната успя! Нареди своя пъзел!

Една площадка в полунощ оживя...

Тук сме... двама вдетинени възрастни

или просто без време порастнали деца...

© Габи Наумова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво(:
  • Приказно!Запази онзи порив към детството в себе си,защото децата боравят много по-добре с истината ,отколкото възрастните!Децата нямат маски и са по-щастливи...!
  • Хубаво послание!
    Браво!
    Добре дошла!
  • Великолепно е!!!Браво!!!
Предложения
: ??:??