2.08.2011 г., 20:20 ч.

Една любов 

  Поезия » Любовна
469 0 0

 

                                                          ЕДНА ЛЮБОВ

Една любов неистово в мен зрее!

Като стихия тя ме обладава...

И пищните си знамена развява.

Разкъсва ме!... И пак ме сътворява!...

 

Объркан съм... Пелтеча неразбрано...

И никъде не мога да се скрия!

Тя ме докосва с топлите си длани

и аз вълшебното лекарство пия!

 

Като крадец, през Май, плета прескочих

и спрях на колене пред Любовта ти!...

Но детството ми изход не посочи!

Проблемите  ми бяха непознати!...

 

Неземно щастие, велика мъка!

Пред мене се изпречи Любовта ни...

Послание голямо и заръка!

И хиляди загадки, неразбрани!...

 

За първи път туй чувство в мене зрее...

И неговата страст ме завладява...

С лъчите си живителни ме сгрява!...

Убива ме! И пак ме сътворява!...

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??