27.08.2007 г., 13:40 ч.

Една птица пада мъртва 

  Поезия
865 0 2
Красива ирония бе новото ми небе,
построено от човешката злоба и страх.
Исках да се издигна над старите грехове,
но връщайки се, отново се отдадох на тях.

(Без които не мога, без които съм сам,
моята душа винаги ме е водила Там).

Жалък полет над всичко общоприето,
сякаш бяха вързали тежести за моите крака.
Когато се извисих там, горе, в небето,
много надолу, зад мен остана моята душа.

(Тя и сега още лети, макар и със страх,
не пропадам отново, но отново съм в тях).

Някъде бях оставил мечтите си сами,
а светът под мен и без тях се завърта.
Само мигове дори, полетът ще продължи
и някой ще напише: "Една птица пада мъртва".

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красиво си написал този стих, те птиците умират в полет, човек не може всичко , но поне трябва да опита и всеки опит за летене е малък подвиг. С обич.
  • Никой полет над общоприетото не е жалък!
Предложения
: ??:??