7.01.2011 г., 9:54 ч.

Една различна нощ 

  Поезия » Друга
746 0 18

 

В тази нощ се изля резеда

и сънят е във тайник залостен.

Не е нощ като нощ, а Съдба -

сам Животът ми е на гости.

 

Ставам пъргаво, с кана в ръка

и споделям горчивото вино.

Колко дълго насам е вървял

и несигурен път е изминал,

 

за да седне на масата с мен

и добър да остане докрая.

И отричан. Руган. Огорчен

да насели самотната стая.

 

А минутите - гроздове зрели

бавно капят в очакване тръпно.

Ще остане ли в свойте предели,

или диво прогонен ще тръгне.

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??