Jan 7, 2011, 9:54 AM

Една различна нощ 

  Poetry » Other
754 0 18

 

В тази нощ се изля резеда

и сънят е във тайник залостен.

Не е нощ като нощ, а Съдба -

сам Животът ми е на гости.

 

Ставам пъргаво, с кана в ръка

и споделям горчивото вино.

Колко дълго насам е вървял

и несигурен път е изминал,

 

за да седне на масата с мен

и добър да остане докрая.

И отричан. Руган. Огорчен

да насели самотната стая.

 

А минутите - гроздове зрели

бавно капят в очакване тръпно.

Ще остане ли в свойте предели,

или диво прогонен ще тръгне.

© Емилия Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??