Тихо капят листата на стария бряст.
През прозорец момчето ги гледа.
Не видя, не усети...
Във вените – корени стари
забравили страст,
лико не потече...
Стар прозорец, скрибуца вратичка...
Там бръшлян удушил е дърво.
И хлапето играло на жмичка,
мъж е станал, отсякал е го!
Тъй години по десет множени,
като пепел се пръсват в прахта.
Руини на сред градски панели,
паметта е погребана , да!
През прозорец все гледат...
Не виждат!
Няма там ни история, спомен,
любов и вина.
И ти ще подминеш...
Унило, с въздишка!
Само купчина тухли,
една рижава котка,
и шепа тъга...
© Просто Някой Всички права запазени