13.09.2018 г., 13:34 ч.

Едно дете 

  Поезия » Друга
251 2 6

По дървения мост на Тунджа*

върви едно дете.

Нарамило торбичка с книги

в училище да учи А,Бе,Ве.

 

В сърцето му шуми гората,

в очите слънцето искрѝ.

Върви,не стъпва по земята

изпълнено със радост и мечти...

 

То помни,няма да забрави

дъждът проливен на един април.

Войници с автомати пред вратата

и татко му-проклел съдбата...

 

И няма,няма да забрави

на Времето дъхът прогнил!

Онази нощ то легна си Мехмед,

на сутринта бе вече Михаил.

 

По моста стар на Тунджа

върви едно пораснало дете...

Макар и мъки,горести събрало,

че някой там с ботуши

душата му прегази...

 

България то нивга не намрази!

© Хари Спасов Всички права запазени

-* река Тунджа.

Посветено на събитията от т. н. "Възродителен процес".

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??